Menu aanpassen

Stap 1.
Als je het hoofdmenu van je website aan wilt passen, ga je in het dashboard onder Appearance of Weergave naar de pagina Menu’s. Hier kom je op de pagina waar alle menu’s op je website staan. Voordat je aan de slag gaat, check bovenin wel eerst of je wel het juiste menu geopend hebt. Het hoofdmenu is bijvoorbeeld de navigatiebalk die bovenaan je website staat.

Als je het juiste menu voor je hebt, zie je alle categorieën die getoond worden binnen dat menu. Je kan nu zelf allemaal wijzigingen maken, zoals namen veranderen, pagina’s verwijderen (stap 2) of juist toevoegen (stap 3) en de volgorde veranderen (stap 4).

Stap 2.
Pagina’s verwijderen uit het menu doe je door onder de Menu structuur de naam van de pagina die je wilt verwijderen te zoeken en te klikken op het pijltje rechts. Er komt dan een klein menu tevoorschijn waar je onderaan in het rood de mogelijkheid ziet om het te verwijderen uit het menu.

Stap 3.
Pagina’s toevoegen kan je aan de linkerkant van de pagina doen in het Menu-items toevoegen kader. Hier kan je alle pagina’s en/of categorieën toevoegen die je in je menu wilt hebben. Als je alles hebt geselecteerd, klik je op Aan menu toevoegen. Ze zullen dan onderaan het menu toegevoegd worden.

Het is wel belangrijk dat menu’s overzichtelijk blijven voor de bezoekers van je website. Probeer dus echt alleen de nodige pagina’s en categorieën in het menu toe te voegen. 

Stap 4.
Wanneer je allemaal nieuwe pagina’s hebt toegevoegd is de kans groot dat alles in een vreemde volgorde staat. Gelukkig kan je dit veranderen, namelijk onder Menu structuur. Hier kun je de pagina’s heel makkelijk  schuiven naar de gewenste volgorde.

Stap 5.
Wanneer je klaar bent met het aanpassen van je menu, is het belangrijk dat je deze niet vergeet op te slaan. Dit doe je door rechts te klikken op Menu opslaan.

Categorieën