Nieuwsbericht toevoegen

Stap 1.
Als je een nieuw bericht wilt toevoegen aan je website klik je in je dashboard op Alle berichten. Je krijgt dan alle berichten te zien die al op je website geplaatst zijn. 

Stap 2.
Hier klik je op de knop Nieuw bericht om een nieuw nieuwsbericht toe te voegen aan je website. Er wordt dan een andere pagina geopend waarin je alle gegevens van dit bericht kan invullen.

Stap 3.
Op de plek van Titel toevoegen kan je de titel van het nieuwsbericht invullen. Aan deze titel kan je het bericht zowel op je website zelf, maar ook in de dashboard herkennen.

Stap 4.
Onder de titel heb je de keuze tussen de Divi opbouwfunctie en de standaard editor. Met de standaard editor komt er een tekstvak tevoorschijn waar je direct al je tekst in kan zetten. Met de Divi opbouwfunctie wordt de webpagina geopend en kan je hier helemaal zelf je nieuwsbericht in ontwerpen. Er is geen minimaal of maximaal aantal woorden waar je tekst aan moet voldoen, dus schrijf vooral zo veel of weinig als je zelf wilt!

Stap 5.
Aan de rechterkant kan je je bericht nog indelen in een of meerdere categorieën en je bericht tags meegeven. De categorieën zijn de categorieën die ook terug te zien zijn op je website en zorgen ervoor dat bezoekers beter en sneller kunnen vinden waar ze moeten zijn. De tags zijn vooral voor jezelf handig als je berichten op meer manieren wilt categoriseren dan alleen de zichtbare categorieën.

Stap 6.
Onder de categorieën en tags kan je een Uitgelichte afbeelding toevoegen aan je bericht. Dit is de afbeelding die op je website gekoppeld is aan dit artikel en zal ook op Google verschijnen naast je bericht. De afbeelding die je wilt gebruiken upload je naar de mediabibliotheek. Dan kan je hem selecteren en klikken op Uitgelichte afbeelding kiezen. De bibliotheek wordt dan weer gesloten en de afbeelding komt dan bij je bericht te staan.

Stap 7.
Wanneer je klaar bent met het toevoegen van het bericht kan je het bericht online zetten door rechtsboven op Publiceren te klikken. Je bericht wordt dan opgeslagen en gepubliceerd.

Categorieën