Video toevoegen

Stap 1.
Open de pagina waar je de video wilt toevoegen en klik bovenin de pagina op Pagina bewerken (Visueel). Als je dit hebt gedaan, klik je op het grijze plusje op de plek waar je een video wilt plaatsen. Als je dit plusje niet ziet, kan je deze zichtbaar maken door te klikken op het gebied waar je de video wilt plaatsen. In de afbeelding hieronder hebben wij het plusje zichtbaar gemaakt door op de tekst te klikken waar het plusje verschijnt.

Stap 2.
Nadat je op het grijze plusje hebt gedrukt verschijnt er een menu. Hierin kan je in de zoekbalk zoeken naar video. Als je hierop klikt verdwijnt het menu en zal er een video in het kader staan. Als je op deze standaard video klikt en dan op het grijze tandwieltje komt er weer een menu naar voren. Wanneer je in dit menu over de video heengaat, komt er een prullenbakje tevoorschijn waar je dan op klikt.

Stap 3.
Als je op het prullenbakje hebt geklikt is het kader waar de video in stond leeg. Door op het grijze plusje in dat kader te klikken, open je de mediabibliotheek. Hier kan je een video kiezen die je al in de bibliotheek hebt staan. In stap 4 lees je hoe je een video van YouTube op je website kunt zetten.

Stap 4.
Wil je een video via een URL op je website zetten? Zet deze dan open op YouTube. Als de video aan het spelen is, zie je onder de video een knop met Delen. Als je hier op klikt krijg je een menu met verschillende manieren om de video te delen, waaronder een link. Kopieer deze link en ga naar de mediabibliotheek die je in stap 3 hebt geopend. Door links te klikken op Invoegen via URL open je een zoekbalk waar je de link in kan kopiëren. (Haal wel eerst de http:// die er al staat weg!) 

Stap 5.
Als je de video hebt geselecteerd of de link hebt toegevoegd, kan je rechts onderin op de blauwe knop drukken. De mediabibliotheek sluit en dan kom je weer bij het menu.

Stap 6.
De afbeelding die de video bedekt is vaak nog die van de standaard video. Deze pas je aan door in het menu naar beneden te scrollen en bij Bedekking op de grijze Genereer van video-knop te drukken. Als je dit allemaal hebt gedaan kan je op het groene vinkje klikken. Het menu sluit dan en je nieuwe video staat op je website. Vergeet niet de pagina nog op te slaan voordat je hem afsluit rechs onderin je pagina!

Categorieën